tisdag 6 januari 2009

My Dog - dag 2

Oj, så kaxig man var igår om att komma tillbaka idag och vinna fler fina priser - ha, ha,ha!

Idag är det verkligen bevisat hur olika domare tycker om en ras!!!

Ex. gårdagens domare tyckte om stilen som Samba och Idefix har och inte lika mycket Akira och Poppel, idag var det tvärtom - Samba och Idefix åkte ut och Akira och Poppel gick vidare! Nu säger jag inte att någon var sämre eller bättre på något, bara tanken på vad en domare vill se för stil på tollare.

Dock var bedömningen mycket mer positiv från Ing-Marie Hagelin:

Ganska lätt ungtik med bra huvud och uttryck. Något ljusa ögon som stör uttrycket. Något rak i fronten men bra vinklar bak. Bra bröstkorg. Passande benstomme. Ganska bra steg från sidan, men kunde bära svansen stramare för bättre helhets intryck. Behöver träna för att visa sitt bett!

Sanningen är att Samba kan visa tänderna - men inte har jag tagit tag och tvingat henne i ringen och då blir det självklart svårare med en hund som backar eller hoppar. Det kändes som om det var detta vi åkte ut på - vilket är väldigt tråkigt - men hon gillade ändå inte denna stil.

Anton var med hela dagen och jag måste ge honom en eloge för att orka nästan tills slutet... - så vi missade finalerna - där Fagerlands Röda blev uttagen till att gå vidare till "Bästa uppfödare" - men ack det blev visst inte något pris där.

Annelie kom 2:a och fick CK med Bossanova!

Det blev 2 dyra men ändå trevliga dagar, man skulle kunna handla hur mycket som helst därinne, men man skall orka bära hem oxå, men en ny hundbur för utställning, utställningskoppel och utställningsbok fick det bli. Så nu är vi laddade för nästa någonstans, men ack inte land och rike runt!

Anton tog en kort liten filmsnutt av min fina Samba och mig!

3 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Vad blev det för omdöme på din klädsel då?

Lena sa...

Jag är fortfarande imponerad över tålamodet. KRAMEN!

Anonym sa...

Hejsan! Trevligt att träffas igen... GRATTIS till Sambas CK i måndags.... Hälsningar Petra