lördag 28 juni 2008

Första utställningen...


för både Samba och mig! Tidigare ikväll åkte vi till Gräfsnäs, strax utanför Alingsås för en kvällsutställning. Med lillebror och son i släptåg och lätt stressad lyckades vi komma dit vid 18-tiden. Vi skulle ha ca 60 hundar innan det var vår tur och domaren skulle dömma ca 20 per timme, så visst var vi där alldeles för tidigt!!! Det spöregnade och alla var alldeles för spända och för många hundar omkring för att Samba skulle kunna slappna av.

Men med god kyckling file i ficka gick vi in på plan och körde som domaren önskade och fick fanstastiska lovord och fick BIR med HP och kom 2:a i BIG valp! Pokal, fina rosetter och godis. Kan det bli mycket bättre med den ringa erfarenhet vi har - men vilken blodad tand vi har fått!

Nästa utställning blir på Tollarspecialen och det blir inte lättare - då är det alla vackra och fantastiska tollare, med dess uppfödare med all erfarenhet att tävla mot. Men det är den positiva träningen vi får så här tidigt utan att ha börja jobba på detta... Först i september får vi börja Allmännlydnad och nu blir det semester - så kanske jag kan lyckas fokusera på lite träning oxå.

Så, nu har man tinat upp med 1 glas vin och snart skall man gå upp tidigt igen.... jäsp!


Fortsättning följer...

1 kommentar:

Anonym sa...

Nämen herregud vad roligt! Att placera sig i BIG är inte så lätt med tollare kan jag lova! Grattis så himla mycket, Sambo blir tuff konkurrens till Poppel och alla andra valpar på specialen :)

Hälsningar Frida & Poppel