lördag 24 april 2010

Avslut på apporteringskursen


Vi tackar Titti och Regina för en kanonbra kurs!
Våra tre domare i vår lilla working-class light tävling!
Özet och Atlas kopplar av.
Idag var sista gången på vår jaktapporteringskurs i Gråbo (här kan man se fler foto). Alla tyckte att det var sååå tråkigt att det vår sista gången, nu när vi börjat komma igång och vintern äntligen har släppt sitt grepp och våren spirar! I dag gjorde vi ett litet working-class test, flera av oss för första gången. Det skall igentligen vara 5 stationer, men vi körde med 3. Många av hundarna betedde sig inte som de brukar när man själv tränar, kanske också att man inte hade jobbat upp hunden bättre innan man kopplar loss - och vad kan man då förvänta sig- en glad hund som ska spåra hela området!!! Närsöket var hon kanon på, men dirigering var hon ute och letade upp alla utan att i.g. inte komma in med dem, grrr! Man inser desto mer vad man faktiskt behöver träna och det betyder att man har lärt sig en hel del. Nu skall några utav oss försöka komma igång och träna tillsammans på onsdagar efter jobbet, tack vare att det är ljust länge.
Tyvärr började skottlossning på skjutbanan längre upp i skogen och Samba gick in i sitt stressade tillstånd och hade svårt för att genomföra en lagtävling i slalom med störning av dummies, men bättre att försöka röra på henne än att fortsätta sitta stilla. Med hennes minne kommer hon associera denna plats till skotten även om vi inte kommer tillbaka hit förrän kanske till fortsättningskursen till hösten.
Vid förra tillfället körde Titti tre skott - 1a och 2a stressad och kopplad, 3e skottet kom på ett linjetag längre ner längs vägen - på det satte hon fart mot bilen! Kan lova att det är svårt att jobba med någon som förändras så mycket och det är så synd - det påverkar all träning och vardag! Därför är det nästan omöjligt att gå ut och tävla en dag, inte ens öppenklass i viltspår : ( kommer att funka.... Men nu skall vi köra viltspår och leta upp prov i det.
Utställning hade funkat om hon inte pälsen hade legat i varje vrå och som en matta överallt!
Nu är det många långa sköna kvällar att se fram emot - bästa tiden : )

3 kommentarer:

fulltoz sa...

Vad f...n - det funkade inte gör ett nytt försök !
Vad kul att du hittade till Özets&min blogg - genom Tittis misstänker jag ?
Må så gott - så ses vi på onsdag.
Maggan&Özet

fulltoz sa...

Ville bara säga att jag snodde dina kursbilder ... hoppas det var OK ?
//Maggan

Titti sa...

Hej!

Vilken trevlig läsning! Jag hoppas vi ses igen till hösten.

Ha det bra o träna väl!
Titti