tisdag 29 juli 2008

Paddla kanot


Igår var vi ute och paddlade kanot på Ivösjön för första gången med barn! Tre vuxna och tre barn. Underbart väder och lätt bris på f.m. Vi bestämde att ta kanoterna en heldag så att vi skulle slippa stressa tillbaka - vilket var tur...
Vårt mål var att nå Enö för lunch och bad, men på vägen skulle vi stanna och turas om med vilket av barnen som skulle paddla och vem som fick vila.
Anton kämpade en hel timme tills första stopp och därefter vägrade han att paddla ett tag till.
Vi skulle ha rundat Enö, men insåg att det var bäst att direkt satsa på att hitta lunch o badställe på västra sidan. Väl i en varm vik blev det mycket bad och ungarna njöt!
Det började blåsa upp på e.m. och vi fick kämpa oss hemåt från Enö mot Norreskog - Anton som vägrat paddla hade glömt det och kämpade i motvind mot vågor, grund o stenar. Vi fick ta en fika o badpaus på hemvägen, sen blev det en sista lång etapp tillbaka till Strandängen och alla var vi trötta i armar, rumpa o ryggar när vi la till i ett säkert 25 grader varmt badvatten!
Nästa år hade Anton o jag planerat att vi skall ta med Samba och tältutrustning med alla provianter vi behöver för att övernatt på någon öde ö någonstans ---- undra om han fortfarande är tänd på den idén?

Inga kommentarer: