torsdag 12 november 2009

I brist på foto från viltspåret



Hittade foton på Samba och Bossa som jag inte publicerat på min sida, men som Annelie tog en söndag då vi var ute och körde apportering av dummies.

Samba brukar alltid älska att söka upp dummies, denna söndag var det fina fröken Samba som hämtade in - jämnfört med effektiva och högpresterande duktiga Bossa! Vi hade behövt komma ut i urskogen och jobba mer med Annelie och fler som kan ge tips och trevligt sällskap.
Denna hund kommer aldrig att tycka om stan - men alltid älska skogen (som det kanske ska vara i ett hundliv : )




söndag 8 november 2009

Viltspårskurs

Så har vi äntligen kommit iväg på en första viltspårskurs med andra tollare!
En fantastisk trevlig dam, Eva Sjölinder som bodde mitt ute i skogen i Gråbo.
Vi var 3 tollare i olika ålder; minstingen var en 5 månaders hane Trulls - ivrig, pigg o glad, sen hade vi Tiny - en 8 månaders tik som tyckte att det fanns många lejon och tigrar i skogen och till sist stjärnan Samba som klockrent spårade det mest avancerat lagda spåret!!! Eva var så imponerad att hon nästan hade skickat henne direkt på ett anlagsprov, men vi skall träffa henne igen för att träna ytterliggare och sen hoppas jag hitta ett anlagsprov någonstans snart.

Tyvärr inte en enda bild tagen!

Så en bakisdag med 3h. i skogen och endast frukost fick det bli thaimat på vägen hem.
Övertalade Anton att följa med in på jobbet, så nu är det bara Anton, Samba o jag på hela kontoret. Jag har 20 dokument som skall printas och bindas in, inför ett tidigt möte imorgon.
Jag lova att jag kommer svimma i säng sent ikväll!!!
Veckan är tokintensiv; på måndag är det tävlingslydnadsträning, sen blir det att baka bullar för ca 100-150 pers på torsdag då jag tvunget har ställt upp på att hjälpa till på antons seglarklubbs höstträff.... På lördag kommer pappa upp, åker till Oslo på söndag- tisdag. Skall träffa min kära väninna på söndagkväll och därefter vara med på 2 dagars kreativa möten!
Nix, nu är nog alla dokument utskrivna, så nu får vi gå till vaktmästeriet och binda in : ))