torsdag 30 juli 2009

Nu är det dags för Bettan att tacka för sig...

och in rullar Ulla : ))
Idag har pappa och jag kört runt och tittat på bilar, för att provköra olika bilmärke. Inte trodde vi väl att vi skulle lyckas hitta en idag. Detta var absolut det bästa, då jag åker tillbaka till Göteborg imorgon och inte har pappa att rådgöra med och samtidigt inte kommer att ha tid till att leta bil när man väl är tillbaka i vardagen.

Min högsta önskan var en V50 - men jag är inte beredd att lägga 155 000kr för en bil jag kör till o från jobbet och en och annan gång till Skåne. Volvo V40, SAAB, Peugot och Skoda var några alternativ. Blocket och Kvarndammen har luslästs av oss båda och en lista på div. bilar som skulle tittas på idag följde med, men det blev en bil som vi helt missat och var helt nyinkommen - Ford Focus.
Så imorgon kör vi in Bettan till bilfirman och flyttar över ALLT bagage; hund, kanin, fågel och allllla saker i nya bilen, sen kör vi direkt till Gbg!
U2 here we come!
Att semestern är över känns hemskt, eftersom att inte en enda dag har tillbringats på stranden!
Utvildad - inte alls!!! Nöjd - nix! Skall det vara så här tråkigt väder varje år?
Nästa år får det bli Thailand eller USA!

fredag 17 juli 2009

Vackra lilla valpis!



hittade detta kort i mina föräldrars dator, som bara måste få finnas med här!

måndag 13 juli 2009

Sightseeing


Några dagar har lätt passerat i Skåne. Hälsat på min fantastiska kompis Gitte med sina 9 barn, 8pojkar + 1 flicka ( borde vara ett helt inlägg : ). Min ofta Göteborgsbesökande väninna Inger i sin villa vid sjön - en trevlig kväll med vin o väninnor. En fantastikt trevlig räkfrossa på Dagmars med övernattning i Hällevik hemma hos Åsa o Tony. En biokväll med Anton - Ice Age 3 i 3D.
Idag körde jag o min barndomskompis Åsa till Hässleholm för att träffa mina kära vänner Cecilia o Don från USA. Vad gör man häromkring en gråregning f.m. med barn???? Ingen bor i området och inte kan vi komma på något skoj som är öppet - eller det fanns kanske inte så mycket skoj ändå i H-holm?!?! Efter Kulturhuset i H-holm och en pytteliten utställning irrade vi omkring i runt torget för att hitta en trevlig lunchrestaurang och det blev ändå inte gott med halväcklig bakpotatis. Vädret blev bättre och vi körde ut till Wanås Parken . OJ, så mysigt vi hade i flera timmar, perfekt för både barn och oss vuxna som njöt av att upptäcka alla tokigheter i parken! Här finns udda konst överallt och varje år kommer det till något nytt. Själva slottet och dess miljö är vacker och man kan mycket väl åka tillbaka för att ta en fika i caféet eller ta med en pick-nick. Anton var nog mest nöjd med fiskarna i dammen som han ville fånga och snoken som han såg men inte lyckades fånga. Nyss hälsade en liten igelkott på och kaninen Snutte har blivit motionerad av Samba i trädgården.... Innan ikväll fick Samba en liten simtur i Ivösjön och det var ganska varmt, men man får väl hoppas att det blir varmare igen!

fredag 3 juli 2009

Bada varje kväll!




Inser varje sommar att jag är beroende av att "ut och bada"... och att detta är en anledning för att slippa vara inne och städa, diska, laga middag, tvätta, stryka osv osv.


Alltså har jag inte röjt upp i min lägenhet sedan midsommar - ärligt talat så börjar det blir riktigt illa, för det ligger kläder, handukar och skor överallt - MEN är man inte hemma så ser man inte detta ändå : ) Jag vet inte om jag hade blivit så glad om någon hade kommit på oväntat besök just nu och här planeras inga middagar hemma hos mig, om inte man klättrar över balkongen och lovar att kissa i trädgården! Kanske inte så illa som det låter, men hur kan man hålla sig inomhus frivilligt - om man nu inte är ledig och har tid att bara ta det lugnt och kanske röja lite innan man sticker ut och njuter av vackra sommar Sverige!


Min son som snart är tonåring och lite speciell - för honom finns det inget bättre än att vara hemma och inne i lägenheten, framför alla tv-program eller något spel, gärna själv så att han får njuta av att vara hemma själv. Själv kommer man hem och släpar ut honom och hund med allt man skall ha med sig till havet! Väl på väg och på plats så är det självklart Anton som inte skall åka hem och ligger i vattnet hela tiden och tjôtar på mig att jag inte badar tillräckligt ofta.


Samba är riktigt duktig på att vara ute och simma långa rundor, men hon är försiktig med att hoppa i från klippor eller bryggor, håller sig hellre på landsbacken - om det inte är något hon får apportera in.


Igår kväll blev det inte havet, det är ju ändå en bit att köra efter jobbet varje kväll, så vi gick upp till vackra underbara Härlanda Tjärn och badade. I bakgrunden mullrade åskan över Delsjön, men varken regn eller blixtrar kom.
Idag går jag på semester, så nu skall bara allt avslutas och sen hem och njutas!
Lagom till sämre väder på måndag/tisdag kör vi ner till Skåne, så bloggen får uppdateras lite längre fram - mañana, mañana!
SEMESTER - HERE I COME!