måndag 29 juni 2009

Utställning Borås den 28 juni

Detta var nog den varmaste dag i Sambas historia! På denna fotbollsplan utan skugga i en varm dalgång inne i Borås stod luften still i över 30graders värme! Flera varningar gick ut, en stackars hund fick åka till Blå Stjärnan och alla, såväl domare som hundar led.

Sambas kritik ligger hemma, men det blev tyvärr blått band och hon föll nog mest på att hon inte är tillräckligt kraftfull över bröstet och väldigt smala ben, högt kors - annars bra päls m.m.

Domaren ville direkt jämnföra Samba med de två övriga som var lite kraftfullare och tyckte att Samba behöver lite mer tid på sig.

Martin Johansson hade vi som domare på första utställningen när Samba var 4 mån. - då blev hon BIR med HP och BIG 2:a.

Denna domaren måste jag säga är den bästa jag har mött, då han tar sig tid att förklara sitt dömmande inför publiken. Öppen och rolig, mjuk och trevlig mot hundarna!

Nu tar vi lite semester från utställningar ett tag. Till hösten får det bli mer lydnad och förhoppningsvis fler tillfällen att ut och spåra med henne!

Under sommaren hoppas jag vi får ut och bada så ofta som möjligt, bygger kanske lite bröstmuskler : ))

Vem behöver åka utomlands?

Med detta fantastiska väder känns det som om man nästan har semester.
Inte vill man jobba, man vill njuta av varenda minut ute, aldrig gå in och inte gå och lägga sig!
Vad vi frusna nordbor behöver detta klimat för att tina upp och öppna upp våra sinnen -
vi blir mer kreativa, glada, kärleksfulla och vackra!

måndag 22 juni 2009

Vid havet!

Alltid lika skoj att söka upp dummies!

Skönt att vila på klipporna och titta på Anton som fångar otäcka krabbor...



Vi älskar verkligen att åka ut till våra klippor vid Ganglet så snart det är helg och okej väder.

I helgen var vi ute på vackra Styrsö tillsammans med en kompis o barnen. Det blev premiär tur för Samba att åka båt. Som tur är inte lika otäckt som spårvagnen! Synd bara att man nästan är tvungen att ta bilen dit och febrilt få leta efter en parkeringsplats någonstans och med otur så blir det en bit från båtarna och då måste man hinna med spårvagnen till ändåhållplats, så alltid ett evigt letande och stressande innan man kommer ut i Södra Skärgården.

Har lovat mig att åka ut oftare med Anton, ö-luffa hemomkring och kanske skulle man hyrt en stuga en vecka, trotts att man nästan är hemma!

Nu letar jag i.g. efter en stuga längs Hallandskusten v.28 - så då får det bli någon härlig lång strand som lockar! Vi får väl se hur semestern artar sig - än så länge många olika idéer, Skåne och kanske Stockholm!

Nix, nu får man ut och njuta av sommarvärmen som äntligen har kommit!