måndag 18 maj 2009

Utsällning Hässleholm 17e maj



tur inte domaren så detta tandbett, för det är inte något normalt underbett!

En vacker dag på Hässleholmsgården, men ack utan någon inverkan på resultatet för Samba. Den danske domaren Jens Martin Hansen gav oss blått band och nedan kritik:

15 mån. gammal tik som för dagen verkar lite högställd. Feminint huvud. Korrekt bett. Lite kort hals. Något framskjuten skuldra. Utmärkt rygglinje som dock förstärks av något fallande kors. Kroppen saknar djup och massa. Rör sig med lite korta steg fram, f.ö. bra rörelser.
Utmärkt päls. Gott temperament.


Om min lilla älskling hade haft samma kontakt med mig inne på plan som utanför innan vi gick in och inte brytt sig om hund framför, bak o allt utanför - så tror jag inte vi hade åkt ut - eftersom att pälsen denna gången var "utmärkt" : )) Hälsa på domaren var inga problem, men man hoppar inte glatt upp med tassarna på denna dansk kände jag. Då korrigerade jag lätt och hon ställde sig bra under själva tandvisning och undersökning, men inte gillar hon någon som rör henne i rumpan - men domaren nöjde sig och bad oss springa. Underlaget framför domarbåset var inte heller det bästa, typ en grop och inte plant, vilket kunde bli fel lutning på hunden insåg jag under tiden, så det var att vända och rätta till några gånger, så att domaren skulle kunna få en bättre bedömning tänkte jag....
Man får se varje utställning som en dyrsam övning och socialt nätverkande.
Att Samba är vacker i mina ögon är viktigast. Att vi behöver träna lite inför en utställning kanske säger en del efter de 4 blåa band vi har fått i år, pälsen är dock lite svår att göra något åt...
Den 7e och den 28e juni är de utställningar vi har inbokade, så fasiken om inte Samba skulle kunna bli placerad och ett HP/Cert hade inte varit fel igen.

torsdag 7 maj 2009

Valborg

-Undra om man får smaka?
stranden i bakgrunden

vackra sjön i bakgrunden

Kan ju inte låta blir att lägga upp några fler foto från vårt Valborgsfirande.
Under nästan alla år sedan Anton var 1½ år har vi firat med många vänner vid Härlanda Tjärn.
Stämningen är så trevlig, mogen och familjevänlig - barn o hundar - och inget tonårsfylleri, kanske värre med oss som blir sittandes en hel kväll med våra lådor vin ; ) !
Kärngänget: Annica, Annika, Catta, Maria, Susanne, Lollo o Shawn, Sharon, Monika, Cheng o Pauline och Mikael, Anna o Gunnar, Sanna o Magne, Lasse o Ulrika, Per o Susanne och alla kompisars kompisar som oxå varit med och njutit av denna plats!
Vissa har nyligen fått barn, vissa har flyttat, några ute o reser eller jobbar, men denna tradition hoppas jag m.fl. att vi kan hålla liv i
Alla nära o kära är alltid varmt välkomna
till Tjärnet vid Valborg!
Själv kan jag gå upp vilken kväll som helst, så det är bara att säga till..... : )

onsdag 6 maj 2009

Min vackra...

lilla familj!
Samba &
Anton med marshmellowsklibb i ansiktet!
En underbar grillkväll på Valborg vid sjön med vänner, god mat och musik.