lördag 24 januari 2009

Att blogga - en uppdatering!

Igentligen borde man väl blogga varje dag om man har en blogg???
Men hur skulle man hinna med det och hur mycket skoj händer det igentligen varje dag?!
Jag har sedan min son föddes försökt föra dagbok åt honom.... men de senast åren har det blivit en uppdatering inför ett nytt år - allt som har hänt sedan sist, typ 1år sedan. Nyligen upptäckte jag att jag helt hade missat 2008! Påminner mig själv att jag borde sätta mig ner och skriva ner allt som verkligen har hänt för Anton i år - tja, då alla djuren som kommit in i hans liv, vår fantastiska Thailandsresa och aktiviteter han håller på med. Känner jag mig själv väl så har jag alltid varit precis lika dan med mina egna dagböcker, brev till vänner m.m. - långa uppdateringar av vad som hänt och inte många, ofta och korta roliga saker! Bättring MIA!

SAMBA är snart 1 år och verkligen en personlighet jämnfört med andra hundar; hon har många, många uttryck för vilja och missnöje. Alltså kan se så fantastiskt vacker och intresserad ut till att se fullkomligt besviken och uttråkad ut - ON/OFF väldigt snabbt - samtidigt som hon är väldigt lugn och inte alltid stissig. Vill så gärna leka med andra hundar eller jobba och kort därefter så tröttnar hon själv på vovven eller vad vi två håller på med - typ måste vi göra detta löjliga en gång till så lägger jag mig här och väntar tills DU är klar. Tja, nu är det ju inte väder och ljust så länge och det påverkar väl också intensiteten och lusten till att träna positivt hela vägen.... Men efter dagens träning nere på Nortorps tillsammans med Andrea o Foró och Sarah o Wille, samt våra två tränare: Annelie och hennes son Robin. Samba kommer dit och bara sliter i kopplet för att få hälsa o leka - vad lär man sig här - jobba upp kontakt med din hund innan man påbörjar lydnadsträningen och kan förvänta sig att hon har din uppmärksamhet och inte hon på de andra hundarna. Att köra slalom mellan konerna med hund parallelt var inget problem och till viss del satt hon kvar vid inkallning, trotts två hundar fanns alldeles i närheten. Ligga gick ju, men så trögt det gick, men vi får väl skylla på det regninga och geggiga underlaget! Vikten av en kort lekpaus på 7 sek. efter momenten skall jag ta med mig!
Tack Robin du var jätteduktig idag! Hoppas på fler privatlektioner : )

Samba som absolut inte kissade en enda gång på MyDog i halmströet som var så fint med små träd och allt, har nu slagit sin första drill - i Snuttes kaninbur!!! Detta efter rengjord bur hoppar Samba i och ställer sig bredbent och kissar!!!! JA, jag vet att detta måste betyda att hon verkligen markerar för Snutte att nu är det hon som bestämmer! Får hoppas hon inte kommer släpandes på kaninen en dag, för då vet jag vem som lätt vill Samba något illa! Anton har ju ägt denna lille kanin i minst 6 år om inte 7... har helt glömt (kanske skulle kolla i dagboken om jag kom ihåg att skriva något om det för länge sedan... )

Idag passade vi Krobbe ett par timmar. Anton följde med för att vi båda skulle kunna gå ut en runda med båda hundarna. Anton tog Krobbe, stor golden valp och njöt utav att promenera med honom. Ett par timmar senare, efter lek och bus här hemma, så kände jag att det var nog dax för en time-out med och promenerade hem med denne lunkandes "hunk". Så följsam, lugn och cool valp!
Nu får det bli ett varmt vad och en whisky, nej det gillar jag ju inte men gärna något annat som värmer ; )

måndag 12 januari 2009

Finare foto från MyDog

Detta vart placeringen för juniortikarna under måndagen.
Nea längst fram sedan Samba och Idefix och längst bak Poppel
Jag hoppas och tror inte att Frida - ägare av Poppel blir arg om jag lånar dessa båda foto till min sida! Vi har alltid tillförlit till att Fridas foto blir bra - vilket stämmer! Tack Frida!!!

tisdag 6 januari 2009

My Dog - dag 2

Oj, så kaxig man var igår om att komma tillbaka idag och vinna fler fina priser - ha, ha,ha!

Idag är det verkligen bevisat hur olika domare tycker om en ras!!!

Ex. gårdagens domare tyckte om stilen som Samba och Idefix har och inte lika mycket Akira och Poppel, idag var det tvärtom - Samba och Idefix åkte ut och Akira och Poppel gick vidare! Nu säger jag inte att någon var sämre eller bättre på något, bara tanken på vad en domare vill se för stil på tollare.

Dock var bedömningen mycket mer positiv från Ing-Marie Hagelin:

Ganska lätt ungtik med bra huvud och uttryck. Något ljusa ögon som stör uttrycket. Något rak i fronten men bra vinklar bak. Bra bröstkorg. Passande benstomme. Ganska bra steg från sidan, men kunde bära svansen stramare för bättre helhets intryck. Behöver träna för att visa sitt bett!

Sanningen är att Samba kan visa tänderna - men inte har jag tagit tag och tvingat henne i ringen och då blir det självklart svårare med en hund som backar eller hoppar. Det kändes som om det var detta vi åkte ut på - vilket är väldigt tråkigt - men hon gillade ändå inte denna stil.

Anton var med hela dagen och jag måste ge honom en eloge för att orka nästan tills slutet... - så vi missade finalerna - där Fagerlands Röda blev uttagen till att gå vidare till "Bästa uppfödare" - men ack det blev visst inte något pris där.

Annelie kom 2:a och fick CK med Bossanova!

Det blev 2 dyra men ändå trevliga dagar, man skulle kunna handla hur mycket som helst därinne, men man skall orka bära hem oxå, men en ny hundbur för utställning, utställningskoppel och utställningsbok fick det bli. Så nu är vi laddade för nästa någonstans, men ack inte land och rike runt!

Anton tog en kort liten filmsnutt av min fina Samba och mig!

måndag 5 januari 2009

My Dog 2009


2:a pris med Certifikat kvalitet

Oj, oj, oj vilken lång dag idag på My Dog, Svenska Mässan!!! En domare vid namn Rodrigues Fernando, som säkert tillhörde den mest noggranna av dem alla på hela mässan idag, dömde först de 30 Newfoundlands som var innan oss, därefter långt försenade kom vi igång med våra totalt 46 tollare.
Det roliga denna gången var att 4 utav syskonen skulle delta - Idefix, Poppel, Akira och Samba.
Samba skötte sig utmärkt med allt förutom tandvisning (kan det vara föra att vi körde tuff tandborstning kvällen innan...). Samba kom 2:a med CK!!! Idefix fick oxå CK och de båda gick vidare. Vid nästa bedömning åkte Samba ut men "fixen" gick vidare och kom 3 eller 4:a - tror jag och måste kolla imorgon, just nu har jag helt glömt...

Det gick mycket bättre i ringen än vad bedömning visade - vilket vi alla tyckte var väldigt konstigt:
The eyes are too round. Would like better stop. Good neck. Front OK. A bit roached back. Tail correct. Good angulations in rears. A bit light in bone.
Imorgon är en ny dag med nya möjligheter till titlar, belöningar och rosetter, men det blir säkert tuffare, då det är en internationell bedömning. Så idag var det bara lite träning - ha, ha, ha : )
Dagens tuffaste träning var dock att åka 5:ans spårvagn tur & retur med en livrädd hund, men väl inne på mässan så njöt hon fullkomligt och hade inga problem med 2- och 4-benta eller alla dofter. Kissa gick ju inte heller, så det blev först hemma på vanliga gräsmattan, så nu vet man att hon kan verkligen hålla sig hela dagen.

torsdag 1 januari 2009

Gott Nytt 2009!

Ett nytt år med nya möjligheter, nya utmaningar, förhoppningar, mål och ovisshet om vad som kan hända! Det är nog viktigt att reflektera över det gångna året och fundera över hur man vill att det skall bli - man kan själv påverka så mycket med bara sin egen attityd!
Själv är jag öppen för allt som kan förändra tillvaron till det bättre även om jag är nöjd - men NU vill jag bli jättenöjd- HAPPY, CRAZY & LOVING!

Har endast lovat min son och mig själv en sak - att sluta RÖKA -inte ens feströka! Så nu skall jag se mig själv som en lycklig icke-rökare : )) Det har ju funkat förr, men får väl se upp för de där underbara grillkvällarna med vin till sommaren och vår-och julfester som alltid bruka sluta med att de flesta står ute och röker. Problemet med rökare är ju att de/vi är alldeles för sociala och trevliga....men är inte de andra det? Såklart, och alla mina nu icke-rökande vänner är ju fortfarande lika trevliga (de har nog amningen och småbarn att tacka, för då blir man duktig på att sluta : )

Vad jag önskar mig mest inför 2009?
Snäll son och duktig hund!
Hälsan i behåll!
Gärna mer pengar!
Fler resor - tack!
Mer tid och samtidigt mer sömn?!
Kanske "egen fri-tid"?!
Kanske lite kärlek i mitt liv!
Trevliga middagar oftare med mina vänner!
Nya vänner och återfinna gamla vänner!
Glädje och många goda skratt!

så nedan Nyårshälsning delar jag gärna med mig av:
För det nya året önskar jag dig glädje, hälsa, kärlek och bla...bla...bla...
Allt skitsnack! Bara nonsens! Jag önskar dig otroliga kn-ll, oförglömliga orgasmer, att du arbetar hälften men får 3 gånger betalt, tusen nätter av njutning och att du vinner på lotto och blir miljonär. Om du skickar den vidare till 10 personer kommer det inte hända ett skit som vanligt men åtminstonde kan en vän få ett gott skratt... Gott Nytt År!