lördag 28 juni 2008

Bedömning...


Utmärkt storlek och proportioner. Bra könsprägel. Välskuret huvud. Bra öron. Bra hals. Utmärkt skuldra. Tillräcklig bröstkorg. Bra länd. Bra rygg, något brant korsrygg. Utmärkta vinklar bak. Rör sig utmärt från alla håll. Trevligt temprament. Bästa valp!

Utöver denna bedömning gav han mig väldigt många positiva kommentarer efter bedömning var avklarad - han hade fattat tycker för min lilla Sambas lugna följsamhet och vackra charm!

Nu skall jag skapa en liten bokhylla och fylla med rosetter och statyetter - som alla andra som har blivit bitna av den har hundsporten, ha, ha!

In action!

Efter många försök så har dessa 23sek. äntligen lagts upp : )

Lite roliga att se än konstiga stillbilder in action - nästan omöjligt att få en känsla av Samba... att jag skumpar omkring var ju inte det roligaste att dock...

Annelies hemsida kommer nog att uppdateras med mer info. om Samba - då det togs foto med lite proffsigare kamera!

Kommer ett nytt inlägg med bedömningen från domaren!

Första utställningen...


för både Samba och mig! Tidigare ikväll åkte vi till Gräfsnäs, strax utanför Alingsås för en kvällsutställning. Med lillebror och son i släptåg och lätt stressad lyckades vi komma dit vid 18-tiden. Vi skulle ha ca 60 hundar innan det var vår tur och domaren skulle dömma ca 20 per timme, så visst var vi där alldeles för tidigt!!! Det spöregnade och alla var alldeles för spända och för många hundar omkring för att Samba skulle kunna slappna av.

Men med god kyckling file i ficka gick vi in på plan och körde som domaren önskade och fick fanstastiska lovord och fick BIR med HP och kom 2:a i BIG valp! Pokal, fina rosetter och godis. Kan det bli mycket bättre med den ringa erfarenhet vi har - men vilken blodad tand vi har fått!

Nästa utställning blir på Tollarspecialen och det blir inte lättare - då är det alla vackra och fantastiska tollare, med dess uppfödare med all erfarenhet att tävla mot. Men det är den positiva träningen vi får så här tidigt utan att ha börja jobba på detta... Först i september får vi börja Allmännlydnad och nu blir det semester - så kanske jag kan lyckas fokusera på lite träning oxå.

Så, nu har man tinat upp med 1 glas vin och snart skall man gå upp tidigt igen.... jäsp!


Fortsättning följer...

söndag 15 juni 2008

En tjockis till tax och dess öde




Tja, vad kan man säga om att skaffa hund på äldre dar?! Jag har alltid varit i favvör för att alla små som gamla skall kunna njuta av det sällskap som en hund ger - men det måste nog finnas en back-up även för de äldre, där någon kan komma in och ta hand om hunden om någon blir sjuk eller dement. Igår berättade Annelie om en hund som t.v. får bo på hennes hundhotell sedan hemtjänsten varit tvugna att hitta ett alternativt hem till en liten taxdam på 9 år - efter många år av övergödning och förmodligen inga promenader, vartfall inte många steg - då denna lilla hotdog blivit en liten gödgris...


Nu är hon satt på specialkost och små turer i skogen och mår med glädje bara bättre o bättre. Men så kommer ju frågan: Vem skall ta hand om henne nu? Det är inte många som vill ta en så pass gammal hund och hon är alldeles för frisk o glad för att behöva avlivas.
Någon som känner någon?


Samba fick följa med Tango för att lära sig hur en tollare skall bada - även om det bara var vattenbrynet som kändes tryggt nu, så hjälpte Tango till att locka i henne - men inte många simtag, mest mycket bus! Samba har ju oxå en egen sida med bilder hos Annelie.




söndag 8 juni 2008

Sjölycka!




Varken lördag el. söndag blev som planerat, det blev Delsjön för hela slanten!

I lördags fikade Anton o jag bland alla små kaniner på Café Lyckan - det var nära en liten kaninis följde med i Antons ficka hem. Sen blev det bad i folkvimlet i Teknikbacken... Alla samlas en lördag e.m. för att grilla och umgås med hela tjocka släkten!!! Men man skall bara vara glad att alla kan komma ut o njuta av denna vackra sommar.

Idag åkte Anton, Henrik och hans mamma Ingrid upp till Delsjön för att Sportfiskarna hade en prova på dag mellan 11-15. Killarna njöt hela dagen och fick upp några små mörtar. Badade och upptäckte att de kan gå på vatten!!!

Sen blev det grilla hamburgare hemma.


fredag 6 juni 2008

Diggar utsikten...


kan man något annat med vackra Operan och hamnen i Göteborg utanför fikarummet...?!

Samba var med mig på jobbet för första gången igår och visade sin absolut bästa "konservativa" eller rättare sagt stiliga sida... lugn och sansad bland alla revisorers och assistenter. Låg snällt på mitt rum och sov eller smålekte och bara kopplade av - eller tyckte hon jag var supertråkig som satt vid datorn och inte hade tid med henne... : )
Tyvärr får vi inte ha med hund på jobbet - men att hälsa på måste ju ändå vara okej... Jag lyckades ju jobba under tiden och jag tror nog att alla förstod min anledning att vara hemma x-antal timmar om da´n... Kanske trodde de dock att hon skulle vara riktigt liten valpis, som på bilderna när de hon var 6v. men hon har ju växt massor sen jag fick henne.
Idag var vi ute och njöt hela dagen vid havet, men här blev inga fina foton tyvärr - förutom en filming av Anton på mig o samba skumpa omkring på en hal klippa - den var inte vacker att se så den blev snabbt deletad!!!!
Anton fick dock en fin bild som han skall få lägga in på sin blogg
Sen blev det grillkväll o vin denna underbara kväll och nu sitter man i ett stökigt kök och ½ glas vin och är riktigt nöjd.
Imorgon blir det en sväng till Torpa sjön med pappa Tango och Bossanova - tillsammans med Annelie - då lär nog kameran vara med.
På söndag kanske vi får turen att åka ut med båt - skall bli kul att se om det funkar med Samba... Anton kommer att bli lycklig - åhhhh, vad denna unge önskar att få komma ut och fiska el. ens åka båt!
Nationaldagen har firats på så många sätt här i stan; Göteborgs Symponiker med Peter Apelgren i Slottskogen (- för mycket folk), Kronprinsessan i Kungälv (- jäääsp) och bakom oss på Apslätten har det varit Pick-nick party - men dit lyckades vi inte ens vandra bort till för att kolla läget. Men jag såg att alla bussar o spårvagnar var flaggade och Ingrid hjäpte grannen att sänka flaggan och vika ihop i rätt ordning... trotts några glas vin ; ))
Tack för en fantastiskt vacker dag i min lilla vackra del av denna värld!!!